Najnovije vesti

 

 

 

Svečano otvaranje crkve u Silbašu

Svečano otvaranje crkve u SilbašuPre dve godine, kupili smo zgradu za misijski rad na Balkanu i lokalnu crkvu koja se rađala u Silbašu. Konačno, došlo je vreme da je i zvanično otvorimo i posvetimo za rad i viziju koju nam je Gospod dao za Balkan.

Srdačno vas pozivamo na svečano otvaranje dana 7. i 8. novembra 2009. Dođite da zajedno proslavimo Isusa za delo koje čini na ovom području. Više informacija možete dobiti ako nam se javite na e-mail : syloam@syloam.org

 

 

 

Dečiji kamp

Dečiji kampUz Božju pomoć, i ove godine smo uspeli organizovati dečiji kamp. To je treći po redu i svake godine je jedinstven. Tema ovogodišnjeg kampa je bila: „Put oko sveta za 5 dana“.

Cilj ovog kampa je bio da deca shvate da postoji više od mesta gde žive, da im se predstave različite kulture, ostavi prostor za zabavu, kao i da im se kroz sve to objavi jevanđelje.

Svako dete je na početku dobilo svoj pasoš, u koji je trebalo skupiti pečate svakog kontinenta. A na svakom kontinentu smo se na poseban način potrudili da im pojasnimo jevanđelje.

AMERIKA – zemlja SLOBODE: učili smo decu da Božja reč daje SLOBODU.
AFRIKA – crni kontinent: učili smo decu da Bog ne gleda na boju kože osobe. Isus je umro za svakoga.
AZIJA – JEVANĐELJE i danas ima moć: učili smo decu o jevanđelju sile i čudesa, o kućnim crkvama, ali i o progonstvu radi Hrista.
AUSTRALIJA – Hilsong: učili smo decu da pevaju hrišćanske pesme.
EVROPA – još uvek treba jevanđelje: molitva za prihvatanje Hrista za svog ličnog Spasitelja.

Kamp je posetilo oko 50 dece. Dragocena pomoć su bili omladinci crkve Kings Church iz engleskog gradića Epsom, u predgrađu Londona. Iznenadilo nas je koliko su deca bila disciplinovana i kako su pažljivo pratila priče i pouke.

Slava Bogu za to!